Ovesné vločky s ovocem a ořechy
Ingredience
Cukr moučkový |
1.5 polévková lžíce |
Hrozinky |
60 g |
Hrušky |
100 g |
Jablka |
100 g |
Med včelí |
45 g |
Mléko plnotučné |
5 dl |
Ořechy vlašské |
80 g |
Ovesné vločky |
300 g |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Švestky |
100 g |
Zázvor mletý |
2 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 11 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ovesné vločky promyjeme, dáme do hrnce, zalijeme mlékem a necháme 1 hodinu nabobtnat.
- Švestky, jablka a hrušky omyjeme, švestky vypeckujeme, jablka s hruškami oloupeme a zbavíme jádřinců. Jablka a hrušky pokrájíme na malé kostičky, švestky na nudličky. Hrozinky promyjeme a necháme odkapat.
- Po hodině vločky v mléce povaříme přibližně 5-7 minut, přimícháme ovoce, hrozinky, vlašské ořechy a zázvor.
- Ovoce povaříme 2-4 minuty, přimícháme med a odstavíme.
- Teplé vločky s ovocem dáme na talíře, posypeme moučkovým cukrem s vanilkou, skořicí a podáváme.