Ovesné vločky s ovocem a ořechy

Ingredience


Cukr moučkový 1.5 polévková lžíce
Hrozinky 60 g
Hrušky 100 g
Jablka 100 g
Med včelí 45 g
Mléko plnotučné 5 dl
Ořechy vlašské 80 g
Ovesné vločky 300 g
Skořice mletá 1 kávová lžička
Švestky 100 g
Zázvor mletý 2 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ovesné vločky promyjeme, dáme do hrnce, zalijeme mlékem a necháme 1 hodinu nabobtnat.
  2. Švestky, jablka a hrušky omyjeme, švestky vypeckujeme, jablka s hruškami oloupeme a zbavíme jádřinců. Jablka a hrušky pokrájíme na malé kostičky, švestky na nudličky. Hrozinky promyjeme a necháme odkapat.
  3. Po hodině vločky v mléce povaříme přibližně 5-7 minut, přimícháme ovoce, hrozinky, vlašské ořechy a zázvor.
  4. Ovoce povaříme 2-4 minuty, přimícháme med a odstavíme.
  5. Teplé vločky s ovocem dáme na talíře, posypeme moučkovým cukrem s vanilkou, skořicí a podáváme.