Pohankové lívanečky s jablky
Ingredience
Cukr skořicový |
1 ks |
Jablka |
3 ks |
Med včelí |
4 polévková lžíce |
Minerální voda perlivá |
3 dl |
Mouka pohanková |
500 g |
Olej slunečnicový |
0.5 dl |
Skořice mletá |
2 kávová lžička |
Smetana 33% (šlehačka) |
2.5 dl |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jablka omyjeme, oloupeme a nahrubo nastrouháme. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku.
- Do mísy nasypeme pohankovou mouku, přilijeme perlivou vodu, přidáme vejce, špetku soli, jablka, skořici, vše promícháme a necháme několik minut odpočinout.
- V pánvi rozpálíme olej. Těsto nabereme malou naběračkou, nalijeme na rozpálenou pánev a pohybem pánve trochu těsto rozlijeme. Smažíme malé lívanečky z obou stran dozlatova.
- Upečené lívanečky potřeme tekutým medem, ozdobíme kopečkem šlehačky, kterou posypeme skořicovým cukrem, a podáváme.