Pohankové lívanečky s jablky

Ingredience


Cukr skořicový 1 ks
Jablka 3 ks
Med včelí 4 polévková lžíce
Minerální voda perlivá 3 dl
Mouka pohanková 500 g
Olej slunečnicový 0.5 dl
Skořice mletá 2 kávová lžička
Smetana 33% (šlehačka) 2.5 dl
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jablka omyjeme, oloupeme a nahrubo nastrouháme. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku.
  2. Do mísy nasypeme pohankovou mouku, přilijeme perlivou vodu, přidáme vejce, špetku soli, jablka, skořici, vše promícháme a necháme několik minut odpočinout.
  3. V pánvi rozpálíme olej. Těsto nabereme malou naběračkou, nalijeme na rozpálenou pánev a pohybem pánve trochu těsto rozlijeme. Smažíme malé lívanečky z obou stran dozlatova.
  4. Upečené lívanečky potřeme tekutým medem, ozdobíme kopečkem šlehačky, kterou posypeme skořicovým cukrem, a podáváme.