Smažené bílé myšky

Ingredience


Cukr moučkový 1 polévková lžíce
Cukr skořicový 1 ks
Cukr vanilka 2 polévková lžíce
Kypřicí prášek do pečiva 1 ks
Máslo čerstvé 50 g
Mléko plnotučné 2 dl
Mouka pšeničná hladká 250 g
Olej slunečnicový 0.5 dl
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Změklé máslo dáme do mísy, přisypeme 1 lžíci moučkového cukru, špetku soli a vše utřeme do pěny. Postupně za stálého šlehání přidáme vejce, mléko a mouku s práškem do pečiva.
  2. V pánvi rozpálíme dostatek oleje, na který lžící pokládáme malý vykrojený kopeček těsta a smažíme dozlatova z každé strany.
  3. Horké "myšky" posypeme hustě práškovým cukrem s vanilkou, které jsme smíchali se skořicovým cukrem, a podáváme.