Smažené bílé myšky
Ingredience
Cukr moučkový |
1 polévková lžíce |
Cukr skořicový |
1 ks |
Cukr vanilka |
2 polévková lžíce |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko plnotučné |
2 dl |
Mouka pšeničná hladká |
250 g |
Olej slunečnicový |
0.5 dl |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Změklé máslo dáme do mísy, přisypeme 1 lžíci moučkového cukru, špetku soli a vše utřeme do pěny. Postupně za stálého šlehání přidáme vejce, mléko a mouku s práškem do pečiva.
- V pánvi rozpálíme dostatek oleje, na který lžící pokládáme malý vykrojený kopeček těsta a smažíme dozlatova z každé strany.
- Horké "myšky" posypeme hustě práškovým cukrem s vanilkou, které jsme smíchali se skořicovým cukrem, a podáváme.