Bramborové knedlíky plněné zelím
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
40 g |
Pepř černý mletý |
4 g |
Sůl |
8 g |
Zelí kysané |
250 g |
Brambory |
800 g |
Mouka pšeničná hrubá |
500 g |
Slanina vepřová |
200 g |
Sůl |
5 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kysané zelí podusíme doměkka a nasekáme. Na másle osmažíme nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme nasekané zelí a ještě krátce osmahneme. Osolíme a opepříme.
- Vařené brambory rozmačkáme, přídáme vejce, sůl a mouku a vypracujeme nelepivé těsto. Odkrajujeme malé kousky, uděláme z nich placku, kterou naplníme zelím, okraje stiskneme k sobě a v dlaních uválíme do kuličky. Vaříme asi 10 minut ve středně vroucí vodě. Vyjmeme děravou naběračkou a rozložíme na mísu. Podáváme polité vyškvařenou slaninou.