Bramborové košíčky se zeleninou
Ingredience
Brambory vařené |
800 g |
Kapusta růžičková |
2 ks |
Kečup |
30 ml |
Květák |
100 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Sůl |
8 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Zeleninu uvaříme v páře ve speciálním hrnci nebo na pařáku a rozkrájíme na menší kusy.
- Vařené brambory rozmačkáme, přidáme mléko, 2 lžíce másla a sůl a vyšleháme hladkou kaši. Tu rozdělíme na tři díly, jeden necháme původní, do druhého všleháme žloutky a do třetího kečup. Pomocí cukrářského sáčku nastříkáme přímo na talíře kroužky, vždy všechny tři chutě na sebe a naplníme nakrájenou vařenou, osolenou zeleninou a dáme do trouby na mírno, aby se vše prohřálo. Podáváme polité horkým máslem.