Bramborové košíčky se zeleninou

Ingredience


Brambory vařené 800 g
Kapusta růžičková 2 ks
Kečup 30 ml
Květák 100 g
Máslo čerstvé 60 g
Mrkev kořen 1 ks
Sůl 8 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zeleninu uvaříme v páře ve speciálním hrnci nebo na pařáku a rozkrájíme na menší kusy.
  2. Vařené brambory rozmačkáme, přidáme mléko, 2 lžíce másla a sůl a vyšleháme hladkou kaši. Tu rozdělíme na tři díly, jeden necháme původní, do druhého všleháme žloutky a do třetího kečup. Pomocí cukrářského sáčku nastříkáme přímo na talíře kroužky, vždy všechny tři chutě na sebe a naplníme nakrájenou vařenou, osolenou zeleninou a dáme do trouby na mírno, aby se vše prohřálo. Podáváme polité horkým máslem.