Valašské bramborové noky - bambuchy
Ingredience
Brambory |
600 g |
Mléko plnotučné |
1 l |
Mouka pšeničná hladká |
4 polévková lžíce |
Sádlo vepřové škvařené |
5 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Brynza |
200 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce v 1 litru vody. Scedíme je, oloupeme a nastrouháme do mísy. Přidáme k nim hladkou mouku, sůl, vejce a zpracujeme v polotuhé těsto.
- V malém hrnečku si ohřejeme 2 lžíce sádla. V pánvi rozpálíme 2-3 lžíce sádla. Lžící močenou do teplého omastku vykrajujeme noky, které usmažíme na pánvi z každé strany dozlatova.
- Bambuchy podáváme s brynzou a mlékem.