Valašské bramborové noky - bambuchy

Ingredience


Brambory 600 g
Mléko plnotučné 1 l
Mouka pšeničná hladká 4 polévková lžíce
Sádlo vepřové škvařené 5 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Brynza 200 g
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce v 1 litru vody. Scedíme je, oloupeme a nastrouháme do mísy. Přidáme k nim hladkou mouku, sůl, vejce a zpracujeme v polotuhé těsto.
  2. V malém hrnečku si ohřejeme 2 lžíce sádla. V pánvi rozpálíme 2-3 lžíce sádla. Lžící močenou do teplého omastku vykrajujeme noky, které usmažíme na pánvi z každé strany dozlatova.
  3. Bambuchy podáváme s brynzou a mlékem.