Nadívané vepřové řízky

Ingredience


Bazalka 4 polévková lžíce
Česnek 2 stroužek
Olej olivový 30 ml
Olej rostlinný 10 ml
Olivy černé 125 g
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Šunka parmská 6 plátek
Sýr Parmezán 2 polévková lžíce
Vepřová kýta 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z masa odřízneme přebytečný tuk, řízky nařízneme po délce, rozevřené maso otevřeme, osolíme a opepříme. Do středu řízku vložíme bazalkové listy a rajčatový protlak smíchaný se sýrem.
  2. Stiskneme maso, aby se rýha zakryla a každý řízek zabalíme do plátku šunky. Vložíme je do pekáče, potřeme olejem a pečeme v předehřáté troubě 40 minut. Poté je necháme 10 minut vychladnout.
  3. Do mixéru dáme vypeckované černé olivy, olivový olej a česnek, rozmixujeme do hladka. Vzniklou pastu podáváme k masu.