Nadívané vepřové řízky
Ingredience
Bazalka |
4 polévková lžíce |
Česnek |
2 stroužek |
Olej olivový |
30 ml |
Olej rostlinný |
10 ml |
Olivy černé |
125 g |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka parmská |
6 plátek |
Sýr Parmezán |
2 polévková lžíce |
Vepřová kýta |
600 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z masa odřízneme přebytečný tuk, řízky nařízneme po délce, rozevřené maso otevřeme, osolíme a opepříme. Do středu řízku vložíme bazalkové listy a rajčatový protlak smíchaný se sýrem.
- Stiskneme maso, aby se rýha zakryla a každý řízek zabalíme do plátku šunky. Vložíme je do pekáče, potřeme olejem a pečeme v předehřáté troubě 40 minut. Poté je necháme 10 minut vychladnout.
- Do mixéru dáme vypeckované černé olivy, olivový olej a česnek, rozmixujeme do hladka. Vzniklou pastu podáváme k masu.