Vepřové s rybí příchutí
Ingredience
Celer - nať |
2 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Cibulka jarní |
2 ks |
Cukr krupice |
0.5 kávová lžička |
Fazolová omáčka s chilli |
1 polévková lžíce |
Ocet vinný |
2 kávová lžička |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Olej sezamový |
0.5 kávová lžička |
Omáčka sojová světlá |
1 polévková lžíce |
Pasta z kukuřičné mouky |
2 polévková lžíce |
Shiitake houby |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová kýta |
300 g |
Zázvor mletý |
0.5 kávová lžička |
Víno bílé |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ponoříme do teplé vody na 20 minut čínské houby, poté je propláchneme pod studenou tekoucí vodou a pokrájíme nadrobno.
- Na nudličky pokrájíme vepřové maso a smícháme v míse se špetkou soli a polovinou solamylu, aby se v ní obalily.
- Rozehřejeme ve woku lžíci rostlinného oleje, přidáme nudličky vepřového masa a minutu smažíme, poté maso vyndáme a necháme stranou.
- Rozehřejeme ve woku zbývající olej, osmahneme na něm nasekaný česnek, zázvor, bílé části jarních cibulek, celer a houby. Přidáme do woku zpět maso se solí, sójovou omáčkou, cukrem, vínem, vinným octem a vše promícháme a minutu povaříme.
- Nakonec přidáme zelenou část jarních cibulek a zbylý solamyl se sezamovým olejem. Mícháme, dokud omáčka nezhoustne.
- Okamžitě podáváme.