Vepřové s rybí příchutí

Ingredience


Celer - nať 2 ks
Česnek 1 stroužek
Cibulka jarní 2 ks
Cukr krupice 0.5 kávová lžička
Fazolová omáčka s chilli 1 polévková lžíce
Ocet vinný 2 kávová lžička
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Olej sezamový 0.5 kávová lžička
Omáčka sojová světlá 1 polévková lžíce
Pasta z kukuřičné mouky 2 polévková lžíce
Shiitake houby 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová kýta 300 g
Zázvor mletý 0.5 kávová lžička
Víno bílé 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ponoříme do teplé vody na 20 minut čínské houby, poté je propláchneme pod studenou tekoucí vodou a pokrájíme nadrobno.
  2. Na nudličky pokrájíme vepřové maso a smícháme v míse se špetkou soli a polovinou solamylu, aby se v ní obalily.
  3. Rozehřejeme ve woku lžíci rostlinného oleje, přidáme nudličky vepřového masa a minutu smažíme, poté maso vyndáme a necháme stranou.
  4. Rozehřejeme ve woku zbývající olej, osmahneme na něm nasekaný česnek, zázvor, bílé části jarních cibulek, celer a houby. Přidáme do woku zpět maso se solí, sójovou omáčkou, cukrem, vínem, vinným octem a vše promícháme a minutu povaříme.
  5. Nakonec přidáme zelenou část jarních cibulek a zbylý solamyl se sezamovým olejem. Mícháme, dokud omáčka nezhoustne.
  6. Okamžitě podáváme.