Jablečný koláč s ořechy
Ingredience
Citronová kůra |
1 kávová lžička |
Cukr krupice |
5 polévková lžíce |
Cukr vanilka |
20 g |
Jablka |
500 g |
Kakao |
3 polévková lžíce |
Krupice dětská |
250 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
13 g |
Máslo čerstvé |
10 g |
Ořechy vlašské |
100 g |
Rum |
0.04 dl |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Umytá a oloupaná jablka nastrouháme do mísy, dáme 2 lžíce cukru, posypeme dětskou krupici, zamícháme a necháme stranou. Žloutky rozšleháme se zbylým cukrem do bílé pěny. Z jablek vymačkáme zbytečnou šťávu a vmícháme žloutky. Přidáme pomleté ořechy, vanilkový cukr, kypřící prášek. Rum, kakao, rozpuštěné máslo a cukr. Nakonec přidáme lžičku jemně nastrouhané kůry a směs dobře promícháme.
- Bílky vyšleháme na tuhý sníh, který přimícháme k jablkům. Na plech rozložíme pečící papír a jablkové těsto na něj vylijeme. V horké troubě pečeme 30 minut.
- Upečený koláč nakrájíme na úhledné porce.