Vepřové na ostružinách a jablkách
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Jablka |
2 ks |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Ostružiny |
175 g |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Solamyl - bramborový škrob |
2 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
1 polévková lžíce |
Vepřová kýta |
500 g |
Víno růžové |
1.5 dl |
Voda pitná |
4 polévková lžíce |
Vývar zeleninový |
1.5 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vepřové maso nakrájíme na plátky. Rozehřejeme v teflonové pánvi olej a osmahneme na něm 5 minut maso. Poté vyjmeme a do výpeku přilijeme vývar a víno, přidáme med a tymián. Vše promícháme, necháme vařit a přidáme vepřové maso, citronovou šťávu a pokrájená jablka, která jsme oloupali a vykrojili jádřince. Vaříme bez pokličky 5 minut. Přidáme ostružiny, osolíme, opepříme a povaříme ještě dalších 5 minut.
- Přidáme směs vody se solamylem, aby omáčka zhoustla.