Vepřové na ostružinách a jablkách

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Jablka 2 ks
Med včelí 1 polévková lžíce
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Ostružiny 175 g
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Solamyl - bramborový škrob 2 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Tymián čerstvý 1 polévková lžíce
Vepřová kýta 500 g
Víno růžové 1.5 dl
Voda pitná 4 polévková lžíce
Vývar zeleninový 1.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřové maso nakrájíme na plátky. Rozehřejeme v teflonové pánvi olej a osmahneme na něm 5 minut maso. Poté vyjmeme a do výpeku přilijeme vývar a víno, přidáme med a tymián. Vše promícháme, necháme vařit a přidáme vepřové maso, citronovou šťávu a pokrájená jablka, která jsme oloupali a vykrojili jádřince. Vaříme bez pokličky 5 minut. Přidáme ostružiny, osolíme, opepříme a povaříme ještě dalších 5 minut.
  2. Přidáme směs vody se solamylem, aby omáčka zhoustla.