Medailónky vepřové
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
1 kávová lžička |
Jablka |
2 ks |
Mošt jablečný |
1.5 dl |
Olej rostlinný |
2 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalvěj sušená |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Vepřová panenka |
600 g |
Vývar drůbeží |
1.5 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájíme na medailonky, zbavíme tučných kousků a každý kousek převážeme po obvodu nití, aby držel kulatý tvar. Dáme stranou na později.
- Rozehřejeme v pánvi olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli, přidáme cukr a smažíme do zlatova. Do pánve přidáme maso a z každé strany smažíme 2 minuty. Přidáme jablečný mošt, vývar a šalvěj. Přivedeme k varu a povaříme 20 minut.
- Z jablek vykrájíme jadřince a pokrájíme každé na 8 dílků. Omočíme v citronové šťávě, aby nezhnědly. Přidáme jablka k vepřovému a promícháme. Osolíme, opepříme a 4 minuty povaříme.
- Odstraníme z masa nitě a okamžitě podáváme.