Medailónky vepřové

Ingredience


Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr moučkový 1 kávová lžička
Jablka 2 ks
Mošt jablečný 1.5 dl
Olej rostlinný 2 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalvěj sušená 1 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Vepřová panenka 600 g
Vývar drůbeží 1.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na medailonky, zbavíme tučných kousků a každý kousek převážeme po obvodu nití, aby držel kulatý tvar. Dáme stranou na později.
  2. Rozehřejeme v pánvi olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli, přidáme cukr a smažíme do zlatova. Do pánve přidáme maso a z každé strany smažíme 2 minuty. Přidáme jablečný mošt, vývar a šalvěj. Přivedeme k varu a povaříme 20 minut.
  3. Z jablek vykrájíme jadřince a pokrájíme každé na 8 dílků. Omočíme v citronové šťávě, aby nezhnědly. Přidáme jablka k vepřovému a promícháme. Osolíme, opepříme a 4 minuty povaříme.
  4. Odstraníme z masa nitě a okamžitě podáváme.