Noky z ovesných vloček s tvarohem
Ingredience
Hrozinky |
100 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Sůl |
6 g |
Tvaroh tvrdý |
200 g |
Voda pitná |
2 l |
Mouka polohrubá |
150 g |
Ovesné vločky |
350 g |
Sůl |
5 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
2 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Smícháme ovesné vločky s moukou, vejci, solí a vodou, vypracujeme tuhé těsto, z kterého namočenou lžící vykrajujeme noky. Vaříme asi 5 minut v mírně vroucí, osolené vodě. Vyjmeme, necháme okapat a rozložíme na mísu. Polijeme rozpuštěným máslem a posypeme strouhaným tvarohem, který promícháme s hrozinkami.