Plněné zapékané cannelloni
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Cannelloni |
8 ks |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
3 dl |
Mouka pšeničná hladká |
25 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Ricotta |
115 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
2 polévková lžíce |
Špenátový protlak mražený |
300 g |
Sůl |
1 špetka |
Šunka parmská |
60 g |
Sýr Parmezán |
50 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V pánvi rozpustíme máslo a osmahneme na něm špenát cca 3 minuty, poté sundáme pánev z ohně. Vmícháme do ní parmezán, šunku a ricottu, přidáme muškátový oříšek, sůl a pepř. Přidáme vejce, smetanu a vymícháme hladkou pastu.
- Těstoviny vaříme v hrnci s vařící osolenou vodou cca 12 minut. Poté scedíme a necháme vychladnout.
- V pánvi rozpustíme máslo, přidáme mouku a 1 minutu smažíme. Přiléváme postupně mléko, přidáme bobkové listy a vaříme 20 minut. Sundáme z pánve a vyndáme bobkové listy.
- Naplníme lžičkou vychladlé těstoviny. Trochu omáčky dáme na dno zapékací nádoby, vložíme do ní cannelloni a na ně nalijeme zbývající omáčku. Posypeme parmezánem a zapékáme v předehřáté troubě 45 minut.
- Podáváme horké.