Plněné zapékané cannelloni

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Cannelloni 8 ks
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Mléko polotučné 3 dl
Mouka pšeničná hladká 25 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Ricotta 115 g
Smetana 33% (šlehačka) 2 polévková lžíce
Špenátový protlak mražený 300 g
Sůl 1 špetka
Šunka parmská 60 g
Sýr Parmezán 50 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V pánvi rozpustíme máslo a osmahneme na něm špenát cca 3 minuty, poté sundáme pánev z ohně. Vmícháme do ní parmezán, šunku a ricottu, přidáme muškátový oříšek, sůl a pepř. Přidáme vejce, smetanu a vymícháme hladkou pastu.
  2. Těstoviny vaříme v hrnci s vařící osolenou vodou cca 12 minut. Poté scedíme a necháme vychladnout.
  3. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme mouku a 1 minutu smažíme. Přiléváme postupně mléko, přidáme bobkové listy a vaříme 20 minut. Sundáme z pánve a vyndáme bobkové listy.
  4. Naplníme lžičkou vychladlé těstoviny. Trochu omáčky dáme na dno zapékací nádoby, vložíme do ní cannelloni a na ně nalijeme zbývající omáčku. Posypeme parmezánem a zapékáme v předehřáté troubě 45 minut.
  5. Podáváme horké.