Palačinky s matjesy
Ingredience
Cibulka jarní |
50 g |
Citronová šťáva |
10 ml |
Cukr moučkový |
10 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Matjesy - filet |
200 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka kukuřičná |
50 g |
Mouka pšeničná celozrnná |
100 g |
Paprika červená |
50 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Matjesové filety nakrájíme na tenké nudličky, zakápneme citronovou šťávou, papriku bez jádřince pokrájíme na malé kostičky, jarní cibulku nadrobno. Vše spolu promícháme a necháme chvilku odležet. Mezitím si připravíme palačinky.
- Do mísy nasypeme mouku, kukuřičnou mouku, cukr, sůl, přidáme vejce, zalijeme mlékem a vymícháme hladké těsto na palačinky.
- V pánvi rozehřejeme kousek másla a postupně na něm smažíme tenké palačinky dozlatova. Každou palačinku pomažeme směsí s matjesy, přeložíme napůl a ještě teplé podáváme.