Palačinky s matjesy

Ingredience


Cibulka jarní 50 g
Citronová šťáva 10 ml
Cukr moučkový 10 g
Máslo čerstvé 20 g
Matjesy - filet 200 g
Mléko polotučné 250 ml
Mouka kukuřičná 50 g
Mouka pšeničná celozrnná 100 g
Paprika červená 50 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Matjesové filety nakrájíme na tenké nudličky, zakápneme citronovou šťávou, papriku bez jádřince pokrájíme na malé kostičky, jarní cibulku nadrobno. Vše spolu promícháme a necháme chvilku odležet. Mezitím si připravíme palačinky.
  2. Do mísy nasypeme mouku, kukuřičnou mouku, cukr, sůl, přidáme vejce, zalijeme mlékem a vymícháme hladké těsto na palačinky.
  3. V pánvi rozehřejeme kousek másla a postupně na něm smažíme tenké palačinky dozlatova. Každou palačinku pomažeme směsí s matjesy, přeložíme napůl a ještě teplé podáváme.