Vepřové na česneku s nudlemi
Ingredience
Arašídy |
90 g |
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibulka jarní |
6 ks |
Cukr třtinový |
1.5 kávová lžička |
Garnát obecný |
4 polévková lžíce |
Koriandr čerstvý |
3 polévková lžíce |
Limetková šťáva |
3 polévková lžíce |
Nudle vaječné |
250 g |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Omáčka rybí |
3 polévková lžíce |
Vepřová kýta |
350 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Do hrnce s vařící vodou nasypeme nudle a odstavíme. Hrnec přikryjeme pokličkou a necháme 6 minut stát. Poté nudle scedíme a udržujeme teplé.
- Rozehřejeme ve woku olej a osmahneme na něm rozetřený česnek, vepřové maso pokrájené na nudličky, dokud nezhnědnou. Přidáme sušené garnáty, arašídy, nakrájené jarní cibulky, rybí omáčku, třtinový cukr, limetkovou šťávu a drobně nakrájenou chilli papričku bez semínek. Minutu podusíme.
- Na závěr vmícháme vařené nudle a jemně posekaný koriandr. Minutu povaříme a okamžitě podáváme.