Vepřové na česneku s nudlemi

Ingredience


Arašídy 90 g
Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibulka jarní 6 ks
Cukr třtinový 1.5 kávová lžička
Garnát obecný 4 polévková lžíce
Koriandr čerstvý 3 polévková lžíce
Limetková šťáva 3 polévková lžíce
Nudle vaječné 250 g
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Omáčka rybí 3 polévková lžíce
Vepřová kýta 350 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce s vařící vodou nasypeme nudle a odstavíme. Hrnec přikryjeme pokličkou a necháme 6 minut stát. Poté nudle scedíme a udržujeme teplé.
  2. Rozehřejeme ve woku olej a osmahneme na něm rozetřený česnek, vepřové maso pokrájené na nudličky, dokud nezhnědnou. Přidáme sušené garnáty, arašídy, nakrájené jarní cibulky, rybí omáčku, třtinový cukr, limetkovou šťávu a drobně nakrájenou chilli papričku bez semínek. Minutu podusíme.
  3. Na závěr vmícháme vařené nudle a jemně posekaný koriandr. Minutu povaříme a okamžitě podáváme.