Palačinky s garnáty

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibulka jarní 80 g
Cukr práškový s vanilkovou příchutí 15 g
Garnát obecný 200 g
Kypřicí prášek do pečiva 15 g
Máslo čerstvé 20 g
Mléko polotučné 250 ml
Mouka pšeničná celozrnná 100 g
Omáčka pikantní worcesterová 15 ml
Pepř černý mletý 3 g
Sherry brandy 15 ml
Sůl 5 g
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vyloupané garnáty vložíme do misky, máme-li větší, tak je ještě překrojíme napůl. Jarní cibulku pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, cibulku s česnekem přidáme ke garnátům, zakápneme worcesterem, sherry, osolíme a opepříme. Promícháme a necháme odležet.
  2. Do mísy nasypeme mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr, špetku soli, přidáme vejce, přilijeme mléko, vypracujeme hladké těsto na palačinky a necháme chvilku odpočinout.
  3. V pánvi rozehřejeme kousek másla a postupně na něm smažíme tenké palačinky dozlatova. Každou palačinku pomažeme garnátovou směsí, lehce zavineme a ještě teplé podáváme.