Palačinky s garnáty
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibulka jarní |
80 g |
Cukr práškový s vanilkovou příchutí |
15 g |
Garnát obecný |
200 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
15 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná celozrnná |
100 g |
Omáčka pikantní worcesterová |
15 ml |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sherry brandy |
15 ml |
Sůl |
5 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vyloupané garnáty vložíme do misky, máme-li větší, tak je ještě překrojíme napůl. Jarní cibulku pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, cibulku s česnekem přidáme ke garnátům, zakápneme worcesterem, sherry, osolíme a opepříme. Promícháme a necháme odležet.
- Do mísy nasypeme mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr, špetku soli, přidáme vejce, přilijeme mléko, vypracujeme hladké těsto na palačinky a necháme chvilku odpočinout.
- V pánvi rozehřejeme kousek másla a postupně na něm smažíme tenké palačinky dozlatova. Každou palačinku pomažeme garnátovou směsí, lehce zavineme a ještě teplé podáváme.