Vepřové ražniči s ovocem
Ingredience
Bobkový list |
4 ks |
Meruňky |
8 ks |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pomerančová šťáva |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Švestky |
8 ks |
Vepřová kýta |
600 g |
-
Doba přípravy: 75 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso pokrájíme na stejně velké kusy, dáme do mísy a přidáme švestky a meruňky.
- V jiné misce promícháme olej, pomerančovou šťávu, sůl, pepř a bobkové listy. Marinádou přelijeme maso s ovocem a promícháme. Necháme marinovat 1 hodinu v lednici.
- Poté maso s ovocem vyjmeme z marinády (marinádu uschováme na potírání)a s bobkovými listy napichujeme střídavě na jehly. Rošt potřeme olejem a ražniči opékáme 15 minut, občas otočíme a potíráme uschovanou marinádou. Podáváme horké.