Vepřové ražniči s ovocem

Ingredience


Bobkový list 4 ks
Meruňky 8 ks
Olej olivový 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pomerančová šťáva 4 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Švestky 8 ks
Vepřová kýta 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso pokrájíme na stejně velké kusy, dáme do mísy a přidáme švestky a meruňky.
  2. V jiné misce promícháme olej, pomerančovou šťávu, sůl, pepř a bobkové listy. Marinádou přelijeme maso s ovocem a promícháme. Necháme marinovat 1 hodinu v lednici.
  3. Poté maso s ovocem vyjmeme z marinády (marinádu uschováme na potírání)a s bobkovými listy napichujeme střídavě na jehly. Rošt potřeme olejem a ražniči opékáme 15 minut, občas otočíme a potíráme uschovanou marinádou. Podáváme horké.