Vařené vepřové na dvakrát

Ingredience


Bambusové výhonky 125 g
Cibulka jarní 1 ks
Cukr krupice 0.5 kávová lžička
Fazolová omáčka s chilli 1 kávová lžička
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Omáčka sojová světlá 1 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Paprika zelená 1 ks
Sherry brandy 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová kýta 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vcelku vložíme vepřovou kýtu do tlakového hrnce s vařící vodou, zakryjeme pokličkou a přivedeme k varu. Z povrchu sebereme pěnu, zmírníme plamen, zakryjeme a vaříme 20 minut. Sundáme pokličku a necháme maso 120 minut maso chladnout. Poté maso vyjmeme a necháme okapat. Zbavíme tučných částí a pokrájíme na malé plátky.
  2. Pokrájíme papriky i bambusové výhonky na stejné kusy jako maso.
  3. Rozehřejeme olej ve woku a osmahneme na něm papriky, bambusové výhonky a pokrájenou jarní cibulku. Přidáme vepřové maso, cukr, sůl, fazolovou omáčku s chilli, sójovou omáčku, sherry a vše promícháme a povaříme 1 minutu.
  4. Podáváme horké.