Vařené vepřové na dvakrát
Ingredience
Bambusové výhonky |
125 g |
Cibulka jarní |
1 ks |
Cukr krupice |
0.5 kávová lžička |
Fazolová omáčka s chilli |
1 kávová lžička |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Omáčka sojová světlá |
1 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika zelená |
1 ks |
Sherry brandy |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová kýta |
300 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vcelku vložíme vepřovou kýtu do tlakového hrnce s vařící vodou, zakryjeme pokličkou a přivedeme k varu. Z povrchu sebereme pěnu, zmírníme plamen, zakryjeme a vaříme 20 minut. Sundáme pokličku a necháme maso 120 minut maso chladnout. Poté maso vyjmeme a necháme okapat. Zbavíme tučných částí a pokrájíme na malé plátky.
- Pokrájíme papriky i bambusové výhonky na stejné kusy jako maso.
- Rozehřejeme olej ve woku a osmahneme na něm papriky, bambusové výhonky a pokrájenou jarní cibulku. Přidáme vepřové maso, cukr, sůl, fazolovou omáčku s chilli, sójovou omáčku, sherry a vše promícháme a povaříme 1 minutu.
- Podáváme horké.