Pirohy s houbami a rýží
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Cukr krupice |
30 g |
Houby čerstvé |
100 g |
Listové těsto |
500 g |
Pepř černý mletý |
4 g |
Rýže loupaná |
150 g |
Sádlo škvařené |
80 g |
Sůl |
8 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
5 dl |
Zelí kysané |
500 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- 2 vejce uvaříme natvrdo, ochladíme ve studené vodě a oloupané nasekáme nadrobno.
- Na polovině sádla osmažíme 1 nakrájenou cibuli, přidáme kysané zelí a podusíme doměkka. Osolíme, opepříme, dosladíme.
- V hrnci na druhé polovině sádla osmažíme druhou cibuli nadrobno, přidáme rýži a 3 dl osolené vody a necháme vařit na mírném ohni doměkka. Do hotové rýže vmícháme nakrájené čerstvé houby.
- Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce, na každý čtverec dáme porci zelí, vejce a rýže s houbami. Přeložíme, aby vznikl trojúhelník, a pečlivě stiskneme okraje k sobě. Pirohy poklademe na plech a potřeme ušlehaným vejcem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.