Pirohy s houbami a rýží

Ingredience


Cibule 2 ks
Cukr krupice 30 g
Houby čerstvé 100 g
Listové těsto 500 g
Pepř černý mletý 4 g
Rýže loupaná 150 g
Sádlo škvařené 80 g
Sůl 8 g
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 5 dl
Zelí kysané 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. 2 vejce uvaříme natvrdo, ochladíme ve studené vodě a oloupané nasekáme nadrobno.
  2. Na polovině sádla osmažíme 1 nakrájenou cibuli, přidáme kysané zelí a podusíme doměkka. Osolíme, opepříme, dosladíme.
  3. V hrnci na druhé polovině sádla osmažíme druhou cibuli nadrobno, přidáme rýži a 3 dl osolené vody a necháme vařit na mírném ohni doměkka. Do hotové rýže vmícháme nakrájené čerstvé houby.
  4. Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce, na každý čtverec dáme porci zelí, vejce a rýže s houbami. Přeložíme, aby vznikl trojúhelník, a pečlivě stiskneme okraje k sobě. Pirohy poklademe na plech a potřeme ušlehaným vejcem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.