Pohankové noky s petrželkou

Ingredience


Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pohanková 300 g
Mouka polohrubá 200 g
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Pšeničná krupice 100 g
Sůl 2 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 1.7 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytou petrželku pokrájíme nadrobno.
  2. Do mísy nasypeme pohankovou a polohrubou mouku, krupici, petrželku, sůl, vejce, 2–3 dl vody, lžíci másla a vše zpracujeme v polotuhé hladké těsto.
  3. V hrnci přivedeme k varu 1,5 litru vody s 1 lžičkou soli. Lžičkou namočenou do teplé vody vykrajujeme noky, které pokládáme do vařící vody.
  4. Noky vaříme 5 minut, pak je vyjmeme a podáváme.