Pohankové noky s petrželkou
Ingredience
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pohanková |
300 g |
Mouka polohrubá |
200 g |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Pšeničná krupice |
100 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1.7 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytou petrželku pokrájíme nadrobno.
- Do mísy nasypeme pohankovou a polohrubou mouku, krupici, petrželku, sůl, vejce, 2–3 dl vody, lžíci másla a vše zpracujeme v polotuhé hladké těsto.
- V hrnci přivedeme k varu 1,5 litru vody s 1 lžičkou soli. Lžičkou namočenou do teplé vody vykrajujeme noky, které pokládáme do vařící vody.
- Noky vaříme 5 minut, pak je vyjmeme a podáváme.