Salát s pečenými paprikami a bylinkami

Ingredience


Bazalka 1 hrst
Česnek 1 stroužek
Koriandr čerstvý 1 hrst
Paprika červená 1 ks
Paprika zelená 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Těstoviny Fusilli 250 g
Voda pitná 1 l
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 60 ml
Pesto 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve si opečeme v troubě papriky. Pečeme 10 minut a často otáčíme. Horké papriky vložíme do igelitového sáčku, který zavážeme a necháme vychladnout. Uvaříme těstoviny dle postupu, který uvádí výrobci na obalu.
  2. Nakládané pesto s olejem a citrónovou šťávou smícháme v míse. Uvařené těstoviny slijeme a smícháme se zálivkou. Necháme vychladnout.
  3. Papriky vyndáme ze sáčku a opláchneme pod studenou vodou. Opečenou slupku oloupeme, vyjmeme jádra se zrníčky a osušíme je.
  4. Papriky, bazalku, koriandr a česnek si pokrájíme na kousky a smícháme s těstovinami. Dochutíme solí a pepřem. Můžeme servírovat.