Vafle na způsob pizzy
Ingredience
Bazalka |
5 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
5 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mléko - podmáslí |
100 ml |
Mouka pšeničná celozrnná |
150 g |
Mozzarella |
100 g |
Olivy nakládané |
50 g |
Oregano sušené |
5 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Sůl |
4 g |
Šunka parmská |
80 g |
Tuk |
10 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do mísy nasypeme mouku, prášek do pečiva, přidáme máslo, vejce, oregano, přilijeme podmáslí a vypracujeme těsto na vafle.
- Vaflovač potřeme tukem a pečeme v něm postupně jednotlivé vafle.
- Šunku pokrájíme na tenké nudličky, olivy na plátky, mozzarellu na kolečka. Vafle vyskládáme na plech, posypeme šunkou, olivami, navrch dáme plátky sýru, posypeme posekanou bazalkou, osolíme, opepříme a krátce v troubě zapečeme, jen co se sýr roztaví.
- Rozdělíme vafle na talířky a ještě teplé podáváme.