Fazolová polévka s brambory
Ingredience
Brambory |
3 ks |
Cibule |
1 ks |
Fazole červené |
400 g |
Moravské uzené maso |
250 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej slunečnicový |
1 dl |
Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vegeta |
2 kávová lžička |
Voda pitná |
3 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Od večera namočené fazole v té samé vodě vaříme asi 80 minut.
- Na pánev s rozehřátým olejem přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme, posypeme paprikou a vlijeme do vařených fazolí, přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, na kostky nakrájené brambory, na kostky uzené, vegetu, podle chuti pepř, sůl a necháme vařit, aby se brambory uvařily doměkka. Na konci vaření nadrobno nasekáme petrželovou nať a vmícháme do polévky.