Fazolová polévka s brambory

Ingredience


Brambory 3 ks
Cibule 1 ks
Fazole červené 400 g
Moravské uzené maso 250 g
Mrkev kořen 1 ks
Olej slunečnicový 1 dl
Paprika mletá sladká 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vegeta 2 kávová lžička
Voda pitná 3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Od večera namočené fazole v té samé vodě vaříme asi 80 minut.
  2. Na pánev s rozehřátým olejem přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme, posypeme paprikou a vlijeme do vařených fazolí, přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, na kostky nakrájené brambory, na kostky uzené, vegetu, podle chuti pepř, sůl a necháme vařit, aby se brambory uvařily doměkka. Na konci vaření nadrobno nasekáme petrželovou nať a vmícháme do polévky.