Kuličky s tuňákem a sardelemi

Ingredience


Brambory 2 ks
Chilli koření mleté 0.5 kávová lžička
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 2 dl
Oregano sušené 1 kávová lžička
Sardelové řezy 4 ks
Sůl mořská 1 kávová lžička
Tuňák v oleji 130 g
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve slupce doměkka uvařené brambory oloupeme a necháme je vychladnout. Potom je protlačíme lisem na brambory nebo rozstrouháme a smícháme s tuňákem, sardelemi, solí, chilli kořením a oreganem. Přidáme žloutky a nakonec tuhý sníh ušlehaný z bílků.
  2. Z hotového těsta tvoříme navlhčenými dlaněmi kuličky, které opékáme na oleji smíchaném s máslem.