Kuličky s tuňákem a sardelemi
Ingredience
Brambory |
2 ks |
Chilli koření mleté |
0.5 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
2 dl |
Oregano sušené |
1 kávová lžička |
Sardelové řezy |
4 ks |
Sůl mořská |
1 kávová lžička |
Tuňák v oleji |
130 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve slupce doměkka uvařené brambory oloupeme a necháme je vychladnout. Potom je protlačíme lisem na brambory nebo rozstrouháme a smícháme s tuňákem, sardelemi, solí, chilli kořením a oreganem. Přidáme žloutky a nakonec tuhý sníh ušlehaný z bílků.
- Z hotového těsta tvoříme navlhčenými dlaněmi kuličky, které opékáme na oleji smíchaném s máslem.