Salát s kuřetem a brokolicí
Ingredience
Brokolice |
175 g |
Kuřecí maso vařené |
300 g |
Sůl |
1 špetka |
Těstoviny Farfalle |
225 g |
Voda pitná |
1 l |
Ocet vinný |
15 ml |
Olej olivový extra panenský |
60 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalvěj čerstvá |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Gorgonzola |
90 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Růžičky brokolice povaříme 3 minuty v osolené vodě. Vyjmeme je, opláchneme pod studenou vodou a necháme oschnout.
- Přivedeme k varu vodu, ve které se vařila brokolice, a uvaříme v ní těstoviny dle postupu na obalu. Uvařené těstoviny ihned slijeme a propláchneme pod studenou vodou. Necháme okapat.
- Z vařených kuřecích prsou odstraníme kůži, maso nakrájíme na kostičky.
- Připravíme si zálivku. Smícháme rozmělněný sýr, vinný ocet, olej a nakrájenou šalvěj. Dochutíme solí a pepřem. Vše znova promícháme.
- Přidáme vychladlé těstoviny, kousky kuřete a růžičky brokolice. Promícháme a můžeme servírovat.