Salát s kuřetem a brokolicí

Ingredience


Brokolice 175 g
Kuřecí maso vařené 300 g
Sůl 1 špetka
Těstoviny Farfalle 225 g
Voda pitná 1 l
Ocet vinný 15 ml
Olej olivový extra panenský 60 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalvěj čerstvá 1 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Sýr Gorgonzola 90 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Růžičky brokolice povaříme 3 minuty v osolené vodě. Vyjmeme je, opláchneme pod studenou vodou a necháme oschnout.
  2. Přivedeme k varu vodu, ve které se vařila brokolice, a uvaříme v ní těstoviny dle postupu na obalu. Uvařené těstoviny ihned slijeme a propláchneme pod studenou vodou. Necháme okapat.
  3. Z vařených kuřecích prsou odstraníme kůži, maso nakrájíme na kostičky.
  4. Připravíme si zálivku. Smícháme rozmělněný sýr, vinný ocet, olej a nakrájenou šalvěj. Dochutíme solí a pepřem. Vše znova promícháme.
  5. Přidáme vychladlé těstoviny, kousky kuřete a růžičky brokolice. Promícháme a můžeme servírovat.