Quiche s ořechy
Ingredience
Bulgur pšeničný |
75 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cuketa |
500 g |
Máslo čerstvé |
125 g |
Mouka pšeničná hladká |
150 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
125 g |
Sůl |
2 špetka |
Sýr ementálského typu |
50 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mouku a šrot nasypeme do mísy. Přidáme 1 vejce, 100 g másla a špetku soli. Vše zpracujeme na těsto a dáme na půl hodiny do ledničky.
- Cuketu omyjeme, nakrájíme na plátky a na oleji lehce opečeme na pánvi.
- Formu na quiche vymastíme máslem a vlijeme do ní těsto z lednice. Navrch přidáme cuketu a dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů cca na deset minut.
- Nyní si připravíme smetanu a smícháme ji s třemi vejci, špetkou soli, špetkou pepře, nadrceným stroužkem česneku a strouhaným sýrem.
- Formu vyndáme a rovnoměrně těsto polijeme směsí a posypeme vlašskými ořechy. Vrátíme zpět do trouby a pečeme dalších 25 minut.