Hovězí plátky na slanině
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso zadní |
400 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Slanina vepřová |
40 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme a po okrajích nařízneme.
- Slaninu nakrájíme na kostičky, vsypeme do kastrolu a rozškvaříme. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji.
- Hovězí plátky osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou. Vložíme je na cibulový základ a opečeme po obou stranách. Podlijeme vodou a dusíme doměkka. Během dušení plátky obracíme a podléváme horkou vodou.