Hovězí plátky na slanině

Hovězí plátky na slanině - obrázek

Ingredience


Cibule 1 ks
Hovězí maso zadní 400 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Slanina vepřová 40 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme a po okrajích nařízneme.
  2. Slaninu nakrájíme na kostičky, vsypeme do kastrolu a rozškvaříme. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji.
  3. Hovězí plátky osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou. Vložíme je na cibulový základ a opečeme po obou stranách. Podlijeme vodou a dusíme doměkka. Během dušení plátky obracíme a podléváme horkou vodou.