Bramborovo-sýrové krokety

Ingredience


Brambory vařené ve slupce 500 g
Majoránka 1 špetka
Mléko polotučné 1 kávová lžička
Mouka pšeničná hrubá 120 g
Ocet kvasný lihový 1 kávová lžička
Olej rostlinný 200 ml
Pšeničná krupice 50 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 50 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve slupce uvařené, vychladlé brambory nastrouháme a na pracovní ploše posypeme moukou a krupicí. Osolíme, rozklepneme vejce, přilijeme ocet a mléko. Nakonec přidáme nastrouhaný sýr a špetku majoránky. Vypracujeme vláčné těsto, které rozdělíme na několik dílků.
  2. Z každého dílku vyválíme širší váleček, který nakrájíme na kousky. Vytvarujeme malé krokety.
  3. Krokety smažíme v pánvi na rozehřátém oleji (nebo na sádle) dozlatova.
  4. Podáváme jako přílohu k zeleninovým pokrmům nebo k omáčkám s masem.