Bramborovo-sýrové krokety
Ingredience
Brambory vařené ve slupce |
500 g |
Majoránka |
1 špetka |
Mléko polotučné |
1 kávová lžička |
Mouka pšeničná hrubá |
120 g |
Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička |
Olej rostlinný |
200 ml |
Pšeničná krupice |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
50 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve slupce uvařené, vychladlé brambory nastrouháme a na pracovní ploše posypeme moukou a krupicí. Osolíme, rozklepneme vejce, přilijeme ocet a mléko. Nakonec přidáme nastrouhaný sýr a špetku majoránky. Vypracujeme vláčné těsto, které rozdělíme na několik dílků.
- Z každého dílku vyválíme širší váleček, který nakrájíme na kousky. Vytvarujeme malé krokety.
- Krokety smažíme v pánvi na rozehřátém oleji (nebo na sádle) dozlatova.
- Podáváme jako přílohu k zeleninovým pokrmům nebo k omáčkám s masem.