Pravá švestková omáčka z Valašska
Ingredience
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
1.5 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Povidla švestková |
4 polévková lžíce |
Rum |
2 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
5 dl |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do hrnce si dáme rozpustit máslo, přimícháme hladkou mouku, promícháme a usmažíme světlou jíšku.
- Za stálého míchání přilijeme 5 dl studené vody, dobře jíšku rozšleháme a pomalu vaříme. Přimícháme švestková povidla, když jsou dobře rozmíchaná, necháme přejít varem a pak omáčku odstavíme. Ochutíme solí a dosladíme.
- Omáčku přecedíme přes síto do druhého hrnce, přimícháme rum, 0,5 lžíce másla a podáváme.