Plněný řízek

Ingredience


Kapie 50 g
Mouka pšeničná hladká 3 polévková lžíce
Olej slunečnicový 1 dl
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 2 špetka
Šunka uzená 200 g
Sýr Eidam cihla 30% 200 g
Vejce slepičí 3 ks
Vepřová kýta 500 g
Víno bílé 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uvaříme 2 vejce, scedíme vodu a dáme vychladnout.
  2. Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a na každý plátek položíme plátek šunky, plátek sýra, oloupaná a na kolečka nakrájená vejce, přidáme kapii, řízky přeložíme napůl. Obalíme ve vinném těstíčku a na rozpáleném oleji pomalu smažíme.
  3. Těstíčko: do mísy rozklepneme celé vejce, víno, mouku a pořádně promícháme. Pokud by těstíčko bylo řídké, přisypeme ještě mouku.