Plněný řízek
Ingredience
Kapie |
50 g |
Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
1 dl |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
2 špetka |
Šunka uzená |
200 g |
Sýr Eidam cihla 30% |
200 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Vepřová kýta |
500 g |
Víno bílé |
1 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Uvaříme 2 vejce, scedíme vodu a dáme vychladnout.
- Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a na každý plátek položíme plátek šunky, plátek sýra, oloupaná a na kolečka nakrájená vejce, přidáme kapii, řízky přeložíme napůl. Obalíme ve vinném těstíčku a na rozpáleném oleji pomalu smažíme.
- Těstíčko: do mísy rozklepneme celé vejce, víno, mouku a pořádně promícháme. Pokud by těstíčko bylo řídké, přisypeme ještě mouku.