Sýrová omáčka ke klobáse
Ingredience
Chléb pšeničný (bílý) |
4 krajíc |
Klobása uzená |
4 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko plnotučné |
4 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Pepř bílý |
0.5 kávová lžička |
Petržel kudrnka |
0.5 polévková lžíce |
Sýr Gouda 45% |
160 g |
Vejce slepičí |
6 ks |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- 6 vajec uvaříme natvrdo, vaříme je 8-10 minut. Oloupeme je a nakrájíme na čtvrtky. Tvrdý sýr nastrouháme. Petrželku kudrnku omyjeme a drobně pokrájíme.
- V hrnci rozpustíme máslo, přimícháme hladkou mouku, promícháme a usmažíme světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme 4 dl studeného mléka, jíšku rozšleháme dohladka a pomalu vaříme asi 3 minuty. Pak přimícháme sýr, bílý pepř, pomalu vaříme další 2-4 minuty a za stálého míchání necháme sýr rozpustit. Nakonec přimícháme petrželku s vejci a omáčku odstavíme z plotny.
- Mezitím si v druhé pánvi opečeme dozlatova pikantní klobásy.
- Klobásy dáme na talíře, vedle klobásy nalijeme sýrovou omáčku a podáváme s bílým chlebem.