Sýrová omáčka ke klobáse

Ingredience


Chléb pšeničný (bílý) 4 krajíc
Klobása uzená 4 ks
Máslo čerstvé 50 g
Mléko plnotučné 4 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 3 polévková lžíce
Pepř bílý 0.5 kávová lžička
Petržel kudrnka 0.5 polévková lžíce
Sýr Gouda 45% 160 g
Vejce slepičí 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. 6 vajec uvaříme natvrdo, vaříme je 8-10 minut. Oloupeme je a nakrájíme na čtvrtky. Tvrdý sýr nastrouháme. Petrželku kudrnku omyjeme a drobně pokrájíme.
  2. V hrnci rozpustíme máslo, přimícháme hladkou mouku, promícháme a usmažíme světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme 4 dl studeného mléka, jíšku rozšleháme dohladka a pomalu vaříme asi 3 minuty. Pak přimícháme sýr, bílý pepř, pomalu vaříme další 2-4 minuty a za stálého míchání necháme sýr rozpustit. Nakonec přimícháme petrželku s vejci a omáčku odstavíme z plotny.
  3. Mezitím si v druhé pánvi opečeme dozlatova pikantní klobásy.
  4. Klobásy dáme na talíře, vedle klobásy nalijeme sýrovou omáčku a podáváme s bílým chlebem.