Jabčánková omáčka

Ingredience


Bujón hovězí 5 dl
Citrony 1 ks
Cukr krupice 40 g
Jablka 300 g
Máslo čerstvé 30 g
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Víno bílé 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytý a osušený citron nastrouháme a pak z něj do sklenice vymačkáme šťávu.
  2. Omytá a oloupaná jablka nastrouháme, dáme do hrnce, podlijeme vínem, přimícháme citronovou kůru a pod poklicí pomalu dusíme doměkka přibližně 10-15 minut. Pak směs rozmixujeme na protlak.
  3. V druhém hrnci si rozpálíme máslo, přimícháme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji studeným hovězím bujonem, vyšleháme dohladka a přivedeme k varu. Jíšku povaříme 4 minuty, přimícháme jablkový protlak, cukr, podle chuti sůl a dochutíme citronovou šťávou.
  4. Jabčánkovou omáčku podáváme teplou.