Jabčánková omáčka
Ingredience
Bujón hovězí |
5 dl |
Citrony |
1 ks |
Cukr krupice |
40 g |
Jablka |
300 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Víno bílé |
2 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytý a osušený citron nastrouháme a pak z něj do sklenice vymačkáme šťávu.
- Omytá a oloupaná jablka nastrouháme, dáme do hrnce, podlijeme vínem, přimícháme citronovou kůru a pod poklicí pomalu dusíme doměkka přibližně 10-15 minut. Pak směs rozmixujeme na protlak.
- V druhém hrnci si rozpálíme máslo, přimícháme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji studeným hovězím bujonem, vyšleháme dohladka a přivedeme k varu. Jíšku povaříme 4 minuty, přimícháme jablkový protlak, cukr, podle chuti sůl a dochutíme citronovou šťávou.
- Jabčánkovou omáčku podáváme teplou.