Pohankové pirohy s tvarohem

Ingredience


Máslo čerstvé 100 g
Sůl 4 g
Tvaroh měkký 250 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Mouka pohanková 200 g
Mouka polohrubá 150 g
Sůl 4 g
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pohankovou mouku zalijeme horkou vodou, přidáme mouku, vejce, trochu soli a vypracujeme těsto. Z těsta vyválíme plát, který rozkrájíme na menší čtverce.
  2. V míse smícháme měkký tvaroh, sůl a žloutek a vzniklou hmotu klademe v přiměřeném množství na čtverce. Přehneme a důkladně stiskneme okraje.
  3. Pirohy vaříme 5 minut v mírně vroucí vodě, vyjmeme, necháme okapat a rozložíme na mísu. Podáváme polité horkým máslem.