Pohankové pirohy s tvarohem
Ingredience
Máslo čerstvé |
100 g |
Sůl |
4 g |
Tvaroh měkký |
250 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Mouka pohanková |
200 g |
Mouka polohrubá |
150 g |
Sůl |
4 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
2 dl |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Pohankovou mouku zalijeme horkou vodou, přidáme mouku, vejce, trochu soli a vypracujeme těsto. Z těsta vyválíme plát, který rozkrájíme na menší čtverce.
- V míse smícháme měkký tvaroh, sůl a žloutek a vzniklou hmotu klademe v přiměřeném množství na čtverce. Přehneme a důkladně stiskneme okraje.
- Pirohy vaříme 5 minut v mírně vroucí vodě, vyjmeme, necháme okapat a rozložíme na mísu. Podáváme polité horkým máslem.