Bramborové noky s hráškem
Ingredience
Bramborové noky |
500 g |
Citronová kůra |
10 ml |
Citronová šťáva |
20 ml |
Hrášek |
200 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Oregano čerstvé |
30 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sůl |
5 g |
Sýr Parmezán |
60 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Bramborové noky opečeme na másle asi 5 minut dozlatova. Mezitím nasypeme do mísy hrášek, zalijeme vroucí vodou, necháme 2 minuty, scedíme a necháme okapat. Přisypeme k nokům, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, osolíme, opepříme a zamícháme.
- Zakapeme citronovou šťávou a rozdělíme na talíře. Podáváme posypané parmezánem a nasekaným oreganem.