Fojtova máslová omáčka

Ingredience


Hořčice plnotučná 2 polévková lžíce
Klobása Dunajská 150 g
Majoránka 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 150 g
Mouka pšeničná hladká T 650 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 7 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce s 5 dl vody dáme vařit klobásu, kterou jsme pokrájeli na kolečka a pomalu vaříme 10 minut.
  2. Mezitím si v pánvi na rozpuštěné máslo dáme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme 1 dl vody, přimícháme do ní plnotučnou hořčici a zavaříme do vývaru s klobásou.
  3. Krátce, asi 5 minut povaříme, dochutíme solí, majoránkou, pepřem a podáváme.