Fojtova máslová omáčka
Ingredience
Hořčice plnotučná |
2 polévková lžíce |
Klobása Dunajská |
150 g |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
150 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
7 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do hrnce s 5 dl vody dáme vařit klobásu, kterou jsme pokrájeli na kolečka a pomalu vaříme 10 minut.
- Mezitím si v pánvi na rozpuštěné máslo dáme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme 1 dl vody, přimícháme do ní plnotučnou hořčici a zavaříme do vývaru s klobásou.
- Krátce, asi 5 minut povaříme, dochutíme solí, majoránkou, pepřem a podáváme.