Opilé švestky s vanilkovým krémem
Ingredience
Cinzano bianco |
200 ml |
Cukr krupice |
3 polévková lžíce |
Džus jahodový |
200 ml |
Mléko polotučné |
400 ml |
Muškátový oříšek |
2 kávová lžička |
Švestky |
8 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
Vanilkový lusk |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- V hrnci přivedeme k varu cinzano s džusem a švestkami. Na mírném ohni povaříme asi 40min, dokud švestky nezměknou. Poté je vyjmeme a sirup odložíme stranou.
- Mezitím smícháme mléko, strouhaný muškátový oříšek, rozpůlený vyškrábnutý vanilkový lusk i se semínky a přivedeme k varu. Odstavíme a necháme cca 15min stát. Vanilkový lusk vyjmeme, hrnec zakryjeme poklicí.
- V míse utřeme žloutky s cukrem do pěny, dáme do horké vodní lázně a postupně vmícháme svařené mléko. Za stálého míchání zahříváme dokud krém nezhoustne. Poté mísu vyjmeme a krém propasírujeme přes síto.
- Švestky rozdělíme do misek, zalijeme sirupem a podáváme s vanilkovým krémem.