Pečená očka
Ingredience
Cukr moučkový |
2 polévková lžíce |
Cukr vanilka |
20 g |
Máslo jihočeské |
150 g |
Meruňky kompot |
300 g |
Mouka pšeničná hladká |
100 g |
Rozinky tmavé |
1 hrst |
Tvaroh měkký |
100 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na vál vysypeme mouku, přidáme 100 g másla, tvaroh, vanilkový cukr, rozinky a rukama vypracujeme hladké těsto, aby se nelepilo na ruce. Těsto vyválíme na velký plát a pomocí sklenice vykrajujeme kolečka o velikosti požadovaných koláčků.
- Na každé kolečko položíme půlku meruňky, přeložíme napůl a pomocí palců dobře přimáčkneme k sobě, aby se spojily. Skládáme je na máslem vymaštěný plech spojem vzhůru, potřeme rozkvedlaným vejcem a v troubě pečeme 20 minut. Do růžova upečené koláče posypeme moučkovým cukrem.