Pečená očka

Ingredience


Cukr moučkový 2 polévková lžíce
Cukr vanilka 20 g
Máslo jihočeské 150 g
Meruňky kompot 300 g
Mouka pšeničná hladká 100 g
Rozinky tmavé 1 hrst
Tvaroh měkký 100 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na vál vysypeme mouku, přidáme 100 g másla, tvaroh, vanilkový cukr, rozinky a rukama vypracujeme hladké těsto, aby se nelepilo na ruce. Těsto vyválíme na velký plát a pomocí sklenice vykrajujeme kolečka o velikosti požadovaných koláčků.
  2. Na každé kolečko položíme půlku meruňky, přeložíme napůl a pomocí palců dobře přimáčkneme k sobě, aby se spojily. Skládáme je na máslem vymaštěný plech spojem vzhůru, potřeme rozkvedlaným vejcem a v troubě pečeme 20 minut. Do růžova upečené koláče posypeme moučkovým cukrem.