Taštičky plněné povidly
Ingredience
Mouka polohrubá |
500 g |
Povidla švestková |
150 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
2 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 6 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na vál vysypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozklepneme celé vejce, sůl a pomalu přiléváme vodu a vypracujeme hladké těsto, aby se nelepilo na ruce. Těsto vyválíme na velký plát, silný 3 mm a skleničkou vykrajujeme kolečka o průměru 8 cm.
- Na každé kolečko dáme lžičku povidel, přeložíme a okraje pomocí prstů pořádně přimáčkneme k sobě, aby se spojily.
- Tašky vkládáme do hrnce s vařící a osolenou vodou, kde je povaříme přibližně 6 minut. Uvařené taštičky vybereme z vroucí vody, opláchneme je studenou vodou a necháme je okapat.