Jarní salát s avokádem, hráškem a chřestem
Ingredience
Cibule |
3 ks |
Salát hlávkový |
1 ks |
Avokádo |
0.2 ks |
Celer řapíkatý |
3 ks |
Chřest bílý |
3 ks |
Hrachové lusky |
5 ks |
Květák |
2 kávová lžička |
Okurka salátová |
0.2 ks |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Tykev |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mladé zelené cibulky nakrájíme na kousky, očištěný květák a tykev nastrouháme, avokádo nakrájíme na proužky a syrové chřestové výhonky pokrájíme na kousky.
- Důkladně opláchnutý hlávkový salát rozebereme na listy, které naaranžujeme na talíře.
- Pokrájené řapíky celeru, kolečka salátové okurky ve slupce, lžičky strouhaného květáku, kousky malých zelených cibulek a kousky stonků chřestu smícháme do směsi.
- Tuto směs navrstvíme na rozložený hlávkový salát. Rozloženou směs posypeme čerstvým hráškem, nasekanou petrželí, strouhanou tykví a proužky avokáda. Z neoloupaných plátků okurky se uvolní šťáva až v salátu a tím se celý salát lépe ochutí a zvlhne.