Jarní salát s avokádem, hráškem a chřestem

Ingredience


Cibule 3 ks
Salát hlávkový 1 ks
Avokádo 0.2 ks
Celer řapíkatý 3 ks
Chřest bílý 3 ks
Hrachové lusky 5 ks
Květák 2 kávová lžička
Okurka salátová 0.2 ks
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Tykev 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mladé zelené cibulky nakrájíme na kousky, očištěný květák a tykev nastrouháme, avokádo nakrájíme na proužky a syrové chřestové výhonky pokrájíme na kousky.
  2. Důkladně opláchnutý hlávkový salát rozebereme na listy, které naaranžujeme na talíře.
  3. Pokrájené řapíky celeru, kolečka salátové okurky ve slupce, lžičky strouhaného květáku, kousky malých zelených cibulek a kousky stonků chřestu smícháme do směsi.
  4. Tuto směs navrstvíme na rozložený hlávkový salát. Rozloženou směs posypeme čerstvým hráškem, nasekanou petrželí, strouhanou tykví a proužky avokáda. Z neoloupaných plátků okurky se uvolní šťáva až v salátu a tím se celý salát lépe ochutí a zvlhne.