Chřestový salát s houbami

Ingredience


Chřest zelený 400 g
Citronová šťáva 4 kávová lžička
Jablka 4 ks
Pórek 1 ks
Sůl 1 špetka
Ucho Jidášovo 100 g
Voda pitná 1 l
Žampiony - sterilované 200 g
Cukr krupice 4 kávová lžička
Šťáva citrónová 4 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Víno červené 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve slané vroucí vodě uvaříme chřest a nakrájíme ho na špalíčky, necháme vychladnout a okapat. Pórek očistíme, spaříme a nakrájíme na kousky.
  2. Sušené houby necháme ve vodě nabobtnat a potom je nakrájíme na kousky. Sterilované žampiony nakrájíme na nudličky. Tvrdé nožky hub odkrojíme. Jablka nakrájíme na malé kousky.
  3. Kousky chřestu, pórku a jablek smícháme s citrónovou šťávou. Potom přimícháme kousky nabobtnalých hub a kousky sterilovaných žampiónů. Vše zalijeme připravenou zálivkou, kterou připravíme smícháním všech surovin.
  4. Salát necháme v lednici pár hodin uležet a vychladit.