Chřestový salát s houbami
Ingredience
Chřest zelený |
400 g |
Citronová šťáva |
4 kávová lžička |
Jablka |
4 ks |
Pórek |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Ucho Jidášovo |
100 g |
Voda pitná |
1 l |
Žampiony - sterilované |
200 g |
Cukr krupice |
4 kávová lžička |
Šťáva citrónová |
4 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Víno červené |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve slané vroucí vodě uvaříme chřest a nakrájíme ho na špalíčky, necháme vychladnout a okapat. Pórek očistíme, spaříme a nakrájíme na kousky.
- Sušené houby necháme ve vodě nabobtnat a potom je nakrájíme na kousky. Sterilované žampiony nakrájíme na nudličky. Tvrdé nožky hub odkrojíme. Jablka nakrájíme na malé kousky.
- Kousky chřestu, pórku a jablek smícháme s citrónovou šťávou. Potom přimícháme kousky nabobtnalých hub a kousky sterilovaných žampiónů. Vše zalijeme připravenou zálivkou, kterou připravíme smícháním všech surovin.
- Salát necháme v lednici pár hodin uležet a vychladit.