Vepřová žebírka se švestkovou omáčkou
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibulka jarní |
6 ks |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Omáčka Hoisin |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Omáčka švestková |
1.5 dl |
Sherry brandy |
2 polévková lžíce |
Vepřová žebra |
900 g |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pokrájíme jarní cibulky na kusy o délce 7cm. Oba konce rozkrájíme na tenké proužky, ale ve středu necháme kousky celé. Vzniknou nám ozdobné střapce. Ponoříme je do mísy s ledovou vodou na 30 minut, aby se rozkrájené konečky rozvily.
- Žebírka rozdělíme na jednotlivé kusy, povaříme je v hrnci s vařící vodou 5 minut, poté necháme okapat.
- Rozehřejeme v pánvi olej, přidáme rozetřený česnek, zázvor a smažíme 2 minuty, přidáme švestkovou omáčku, sherry brandy, sójovou omáčku a hoisin omáčku. Vše prohřejeme.
- Potřeme touto směsí žebírka a pečeme 10 minut, poté je potřeme a pečeme dalších 20 minut.
- Podáváme horké.