Vepřová žebírka se švestkovou omáčkou

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibulka jarní 6 ks
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Omáčka Hoisin 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Omáčka švestková 1.5 dl
Sherry brandy 2 polévková lžíce
Vepřová žebra 900 g
Zázvor mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pokrájíme jarní cibulky na kusy o délce 7cm. Oba konce rozkrájíme na tenké proužky, ale ve středu necháme kousky celé. Vzniknou nám ozdobné střapce. Ponoříme je do mísy s ledovou vodou na 30 minut, aby se rozkrájené konečky rozvily.
  2. Žebírka rozdělíme na jednotlivé kusy, povaříme je v hrnci s vařící vodou 5 minut, poté necháme okapat.
  3. Rozehřejeme v pánvi olej, přidáme rozetřený česnek, zázvor a smažíme 2 minuty, přidáme švestkovou omáčku, sherry brandy, sójovou omáčku a hoisin omáčku. Vše prohřejeme.
  4. Potřeme touto směsí žebírka a pečeme 10 minut, poté je potřeme a pečeme dalších 20 minut.
  5. Podáváme horké.