Chřestový salát s ořechy a broskví
Ingredience
Broskve |
1 ks |
Celer řapíkatý |
3 ks |
Chřest bílý |
5 ks |
Fazolové lusky zelené |
100 g |
Hroznové víno |
0.2 šálek |
Mrkev kořen |
2 ks |
Okurka salátová |
2.2 ks |
Ořechy vlašské |
18 g |
Paprika zelená |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Čestvé fazolové lusky, chřest, mrkev, celer a salátovou okurku očistíme, opláchneme a nakrájíme na kousky.
- Přimícháme lžičku zelené papriky. Salátovou okurku neloupeme, aby se její šťáva uvolnila až do výsledné směsi salátu. Do směsi opatrně přimícháme část rozpůlených kuliček hroznového vína.
- Směs dobře zamícháme a rozložíme jí na rozložené listy čestvého salátu. Salát posypeme vlašskými ořechy a kousky broskve. Servírujeme studené.