Švestková marmeláda s gorgonzolou

Ingredience


Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Cukr moučkový 550 g
Ocet jablečný 400 ml
Švestky 2 kg
Sýr Gorgonzola 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Švestky rozpůlíme, vypeckujeme a v pánvi společně s citronovou šťávou a octem přivedeme k varu. Na mírném ohni asi 15min povaříme, poté švestky vyjmeme, oloupeme a sirup odložíme stranou. Slupky necháme vychladnout.
  2. Rozmixujeme švestkovou dužinu dohladka a společně se sirupem vrátíme do hrnce. Přidáme cukr a za stálého míchání pomalu vaříme, dokud směs nezačne houstnout. Vlijeme ji do olejem vymazaných misek a necháme vychladit na pokojovou teplotu. Poté zakryjeme fólií a necháme v lednici ztuhnout.
  3. Tuhou marmeládu podáváme s gorgonzolou. Sýr dozdobíme švestkovými slupkami.