Ananasové řezy se žloutkovým krémem
Ingredience
Ananasová šťáva |
0.5 kávová lžička |
Cukr moučkový |
160 g |
Kompot ananasový |
0.25 kg |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
180 g |
Smetana čerstvá ke šlehání |
0.25 l |
Vejce slepičí |
4 ks |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Ananasová šťáva |
1 kávová lžička |
Cukr moučkový |
50 g |
Mouka rýžová |
10 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
1 polévková lžíce |
Smetana čerstvá ke šlehání |
0.125 l |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Cukr smícháme s vejci a šleháme přibližně 25 - 30 minut, poté do těsta zlehka vmícháme šťávu z konzervovaného ananasu a mouku, promícháme.
- Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček, pečeme v rozehřáté troubě cca 20 - 30 minut. Hotový chlebíček vyklopíme, nakrájíme na plátky o síle přibližně 1 cm.
- Vždy dva kousky spojíme k sobě žloutkovým krémem, povrch ozdobíme ušlehanou smetanou, kolečkem ananasu a naskládáme na mísu.
- Krém připravíme tak, že rozmícháme smetanu, žloutky, rýžovou mouku, cukr a ananasovou šťávu, vše vložíme do vodní lázně a šleháme do zhoustnutí. Krém necháme vychladnout, poté vmícháme lžíci ušlehané smetany.