Ananasové řezy se žloutkovým krémem

Ingredience


Ananasová šťáva 0.5 kávová lžička
Cukr moučkový 160 g
Kompot ananasový 0.25 kg
Mouka pšeničná hladká T 650 180 g
Smetana čerstvá ke šlehání 0.25 l
Vejce slepičí 4 ks
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Ananasová šťáva 1 kávová lžička
Cukr moučkový 50 g
Mouka rýžová 10 g
Smetana 33% (šlehačka) 1 polévková lžíce
Smetana čerstvá ke šlehání 0.125 l
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cukr smícháme s vejci a šleháme přibližně 25 - 30 minut, poté do těsta zlehka vmícháme šťávu z konzervovaného ananasu a mouku, promícháme.
  2. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček, pečeme v rozehřáté troubě cca 20 - 30 minut. Hotový chlebíček vyklopíme, nakrájíme na plátky o síle přibližně 1 cm.
  3. Vždy dva kousky spojíme k sobě žloutkovým krémem, povrch ozdobíme ušlehanou smetanou, kolečkem ananasu a naskládáme na mísu.
  4. Krém připravíme tak, že rozmícháme smetanu, žloutky, rýžovou mouku, cukr a ananasovou šťávu, vše vložíme do vodní lázně a šleháme do zhoustnutí. Krém necháme vychladnout, poté vmícháme lžíci ušlehané smetany.