Kapr se žampionovou nádivkou

Ingredience


Kapr obecný 1000 g
Máslo čerstvé 140 g
Mléko polotučné 200 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Žampiony čerstvé 150 g
Žemle tuková 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěného, vykuchaného a omytého kapra uvnitř osolíme a necháme asi 1 hodinu odležet.
  2. Očištěné žampiony nakrájíme nadrobno, osolíme, opepříme a krátce osmahneme na kousku másla.
  3. Žloutky utřeme se 40g másla, vmícháme žemle navlhčené mlékem, nasekanou petrželku, pepř, osmažené žampiony a nakonec pevný sníh ušlehaný z bílků.
  4. Nádivkou naplníme kapra, zašijeme nebo sepneme jehlami a vložíme do pekáčku na zbylé máslo.
  5. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut za občasného podlévání horkou vodou.
  6. Podáváme s vařenými bramborami.