Kapr se žampionovou nádivkou
Ingredience
Kapr obecný |
1000 g |
Máslo čerstvé |
140 g |
Mléko polotučné |
200 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Žampiony čerstvé |
150 g |
Žemle tuková |
2 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěného, vykuchaného a omytého kapra uvnitř osolíme a necháme asi 1 hodinu odležet.
- Očištěné žampiony nakrájíme nadrobno, osolíme, opepříme a krátce osmahneme na kousku másla.
- Žloutky utřeme se 40g másla, vmícháme žemle navlhčené mlékem, nasekanou petrželku, pepř, osmažené žampiony a nakonec pevný sníh ušlehaný z bílků.
- Nádivkou naplníme kapra, zašijeme nebo sepneme jehlami a vložíme do pekáčku na zbylé máslo.
- Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut za občasného podlévání horkou vodou.
- Podáváme s vařenými bramborami.