Kořeněný chřest
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chřest bílý |
500 g |
Hořčice |
1 polévková lžíce |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Ocet kvasný lihový |
6 polévková lžíce |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř bílý |
1 špetka |
Sůl |
2 špetka |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Chřest krátce povaříme v osolené vodě, necháme okapat a vychladnout. Česnek oloupeme a utřeme. Vlašské ořechy oloupeme a opražíme.
- Ocet vaříme na mírném ohni tak dlouho, dokud se ho polovina neodpaří. Dále smícháme ocet s hořčicí, olivovým olejem, utřeným česnekem a majoránkou. Směs ochutíme pepřem a solí. Touto zálivkou zalejeme uvařený, okapaný chřest a celý pokrm posypeme opraženými vlašskými ořechy. Podáváme studené.