Kořeněný chřest

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chřest bílý 500 g
Hořčice 1 polévková lžíce
Majoránka 1 kávová lžička
Ocet kvasný lihový 6 polévková lžíce
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř bílý 1 špetka
Sůl 2 špetka
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Chřest krátce povaříme v osolené vodě, necháme okapat a vychladnout. Česnek oloupeme a utřeme. Vlašské ořechy oloupeme a opražíme.
  2. Ocet vaříme na mírném ohni tak dlouho, dokud se ho polovina neodpaří. Dále smícháme ocet s hořčicí, olivovým olejem, utřeným česnekem a majoránkou. Směs ochutíme pepřem a solí. Touto zálivkou zalejeme uvařený, okapaný chřest a celý pokrm posypeme opraženými vlašskými ořechy. Podáváme studené.