Punčové kobližky s ořechovou nádivkou
Ingredience
Cukr vanilka |
140 g |
Kompot třešňový |
100 g |
Marmeláda malinová |
200 g |
Mouka pšeničná hrubá |
140 g |
Pistácie |
10 g |
Punč |
1 polévková lžíce |
Vaječný bílek slepičí |
6 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
6 ks |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Cukr moučkový |
100 g |
Malinová šťáva |
1 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
100 g |
Rum |
1 polévková lžíce |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Cukr moučkový |
350 g |
Punč |
1 polévková lžíce |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Smícháme cukr se žloutky a punčovým likérem a třeme cca 15 minut. Přidáme mouku a tuhý sníh ušlehaný z bílků.
- Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme v rozpálené troubě dozlatova. Hotové těsto vykrájíme malou formičkou na kulaté koblížky a vždy dva spojíme malinovým džemem. Navrch každého dáme lžíci nádivky.
- Nádivku připravíme takto: zbytek těsta z vykrájených koleček nastrouháme, smícháme se strouhanými ořechy, cukrem, malinovou šťávou a rumem.
- Koblížky ozdobené nádivkou nakonec přelijeme punčovou polevou. Navrch každého položíme kompotovanou třešni namočenou v rozsekaných pistáciích. Hotové koblížky vložíme do papírových košíčků.
- Na polevu smícháme cukr s vroucí vodou a punčem, přidáme citronovou šťávu a utřeme.