Punčové kobližky s ořechovou nádivkou

Ingredience


Cukr vanilka 140 g
Kompot třešňový 100 g
Marmeláda malinová 200 g
Mouka pšeničná hrubá 140 g
Pistácie 10 g
Punč 1 polévková lžíce
Vaječný bílek slepičí 6 ks
Vaječný žloutek slepičí 6 ks
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Cukr moučkový 100 g
Malinová šťáva 1 polévková lžíce
Ořechy vlašské 100 g
Rum 1 polévková lžíce
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Cukr moučkový 350 g
Punč 1 polévková lžíce
Voda pitná 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme cukr se žloutky a punčovým likérem a třeme cca 15 minut. Přidáme mouku a tuhý sníh ušlehaný z bílků.
  2. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme v rozpálené troubě dozlatova. Hotové těsto vykrájíme malou formičkou na kulaté koblížky a vždy dva spojíme malinovým džemem. Navrch každého dáme lžíci nádivky.
  3. Nádivku připravíme takto: zbytek těsta z vykrájených koleček nastrouháme, smícháme se strouhanými ořechy, cukrem, malinovou šťávou a rumem.
  4. Koblížky ozdobené nádivkou nakonec přelijeme punčovou polevou. Navrch každého položíme kompotovanou třešni namočenou v rozsekaných pistáciích. Hotové koblížky vložíme do papírových košíčků.
  5. Na polevu smícháme cukr s vroucí vodou a punčem, přidáme citronovou šťávu a utřeme.