Filé na bílém víně
Ingredience
Cibule |
50 g |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Filé rybí |
600 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Nové koření celé |
0.5 kávová lžička |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý celý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
200 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
250 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté a osušené porce filé pokapeme citronovou šťávou, osolíme, okořeníme a necháme odležet.
- Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli zpěníme na másle. Přidáme spařená, oloupaná a na dílky nakrájená rajčata, vložíme porce filé, zaprášíme mletou paprikou a zalijeme vínem. Zvolna dusíme pod pokličkou asi 10 minut.
- Porce filé upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a posypeme nasekanou petrželkou.
- Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo rýže.