Filé na bílém víně

Ingredience


Cibule 50 g
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Filé rybí 600 g
Máslo čerstvé 50 g
Nové koření celé 0.5 kávová lžička
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý celý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata 200 g
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a osušené porce filé pokapeme citronovou šťávou, osolíme, okořeníme a necháme odležet.
  2. Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli zpěníme na másle. Přidáme spařená, oloupaná a na dílky nakrájená rajčata, vložíme porce filé, zaprášíme mletou paprikou a zalijeme vínem. Zvolna dusíme pod pokličkou asi 10 minut.
  3. Porce filé upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a posypeme nasekanou petrželkou.
  4. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo rýže.