Piškotové řezy s čokoládovou polevou
Ingredience
Cukr moučkový |
210 g |
Mouka pšeničná hrubá |
180 g |
Rum |
1 polévková lžíce |
Vaječný bílek slepičí |
8 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
8 ks |
Vanilka mletá |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Cukr moučkový |
125 g |
Máslo čerstvé |
150 g |
Mléko plnotučné |
0.0625 l |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g |
Rum |
1 polévková lžíce |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Čokoláda hořká |
120 g |
Cukr kostkový |
200 g |
Máslo čerstvé |
10 g |
Voda pitná |
0.25 l |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Cukr prosejeme, smícháme s vanilkou, žloutky, třeme do zhoustnutí, poté přidáme rum, zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
- Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech, v rozpálené troubě upečeme do zlatova. Hotové těsto nakrájíme na proužky, polovinu potřeme máslovým krémem, zbytek nakrájíme na řezy, složíme je na pomazané pruhy, řezy dokrájíme. Přelijeme čokoládovou polevou, dozdobíme krémem a podáváme.
- Krém: rozšleháme mléko, žloutek, 25 g cukru a mouku. Vložíme do horké vodní lázně a mícháme do zhoustnutí. Krém necháme vychladnout, mezitím umícháme máslo se zbytkem cukru do pěny. Přimícháme vychladlý krém a rum.
- Poleva: rozehřejeme čokoládu se lžíci vody a máslem. Cukr svaříme v 1/4 l vody, horký přilijeme postupně do rozpuštěné čokolády, polevu vymícháme dohladka a ihned jí přelijeme řezy.