Piškotové řezy s čokoládovou polevou

Ingredience


Cukr moučkový 210 g
Mouka pšeničná hrubá 180 g
Rum 1 polévková lžíce
Vaječný bílek slepičí 8 ks
Vaječný žloutek slepičí 8 ks
Vanilka mletá 1 špetka
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Cukr moučkový 125 g
Máslo čerstvé 150 g
Mléko plnotučné 0.0625 l
Mouka pšeničná hladká T 650 10 g
Rum 1 polévková lžíce
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Čokoláda hořká 120 g
Cukr kostkový 200 g
Máslo čerstvé 10 g
Voda pitná 0.25 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cukr prosejeme, smícháme s vanilkou, žloutky, třeme do zhoustnutí, poté přidáme rum, zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
  2. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech, v rozpálené troubě upečeme do zlatova. Hotové těsto nakrájíme na proužky, polovinu potřeme máslovým krémem, zbytek nakrájíme na řezy, složíme je na pomazané pruhy, řezy dokrájíme. Přelijeme čokoládovou polevou, dozdobíme krémem a podáváme.
  3. Krém: rozšleháme mléko, žloutek, 25 g cukru a mouku. Vložíme do horké vodní lázně a mícháme do zhoustnutí. Krém necháme vychladnout, mezitím umícháme máslo se zbytkem cukru do pěny. Přimícháme vychladlý krém a rum.
  4. Poleva: rozehřejeme čokoládu se lžíci vody a máslem. Cukr svaříme v 1/4 l vody, horký přilijeme postupně do rozpuštěné čokolády, polevu vymícháme dohladka a ihned jí přelijeme řezy.