Čokoládové koule s višněmi

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr moučkový 140 g
Kompot višňový 200 g
Mandle 250 g
Vaječný bílek slepičí 1 ks
Vanilka mletá 1 špetka
Čokoláda hořká 50 g
Cukr moučkový 50 g
Čokoláda hořká 200 g
Tuk 60 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme prosátý cukr, mleté mandle a vanilku. Přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílku, citrónovou šťávu a vypracujeme těsto. Nakrájíme z něj kousky, do každého vložíme zavařenou višni, vytvarujeme kouli a necháme oschnout na prkénku, posypaném cukrem.
  2. Koule přelijeme čokoládovou polevou a obalíme v hrubě nastrouhané čokoládě. Necháme oschnout, vložíme do papírových košíčků, rozložíme na mísu.
  3. Na polevu rozpustíme čokoládu a bílý tuk, poté mícháme do vychladnutí. Následně znovu mírně rozehřejeme, umícháme, necháme trochu zchladnout a přelijeme jí koule.