Čokoládové koule s višněmi
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
140 g |
Kompot višňový |
200 g |
Mandle |
250 g |
Vaječný bílek slepičí |
1 ks |
Vanilka mletá |
1 špetka |
Čokoláda hořká |
50 g |
Cukr moučkový |
50 g |
Čokoláda hořká |
200 g |
Tuk |
60 g |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Smícháme prosátý cukr, mleté mandle a vanilku. Přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílku, citrónovou šťávu a vypracujeme těsto. Nakrájíme z něj kousky, do každého vložíme zavařenou višni, vytvarujeme kouli a necháme oschnout na prkénku, posypaném cukrem.
- Koule přelijeme čokoládovou polevou a obalíme v hrubě nastrouhané čokoládě. Necháme oschnout, vložíme do papírových košíčků, rozložíme na mísu.
- Na polevu rozpustíme čokoládu a bílý tuk, poté mícháme do vychladnutí. Následně znovu mírně rozehřejeme, umícháme, necháme trochu zchladnout a přelijeme jí koule.